Kontakta oss på tlf 0415 40025

Årets Näsgård nyheter 2019

Även detta år har vi i Datalogisk lanserat nya spännande program och funktioner till de svenska växtodlarna. Här sammanfattar vi några av årets höjdpunkter.

  • November: Vi firade att det var 20 sedan vi etablerade oss i Sverige. I samband med detta pratade vi med flera lantbrukare som varit med sedan starten och som använder Näsgård programmen även idag. Det blev flera spännande intervjuer och berättelser, som du kan läsa på vår hemsida.

  • Juni/juli: Vi deltog i Borgeby Fältdagaroch Brunnby Lantbrukardagar under sommaren. Här var fokus de nyaste programversionerna och nyheter. Som exempel uppdateringar av Kemikoll, Lagerstyrning av skörd och WeedMaps kamera.

  • Mars: Kemikoll programmet blev 2019 ett ännu säkrare val! Programmet utvidgades med nya funktioner, till exempel ett varningssystem som visar bland annat, om särskild avdriftsreducerad utrustning krävs, särskilda krav när produkten är bifarlig, om krav på påfyllningsutrustning finns, kolfilter krävs på spruttraktorn, att halm inte får användas till foder mm.

    Datalogisk lanserade WeedMapsi Sverige. WeedMaps består av en kamera, som er kopplad till en app på en surfplatta eller mobiltelefon. Kameran identifierar ogräsförekomst och från dessa uppgifter kan en styrfil skapas i Näsgård KARTA som används vid bekämpning av ogräsen i fält.

  • Februari: Vi deltog i Mila Mässan den 14-16 februari 2019. Här var fokus våra nyheter OPTIMIZER och ’Lagerstyrning av skörd’.

  • Januari: Vi lanserade ett nyttlagerprogram till mobil och surfplatta som gör det enkelt och lätt att registrera skörden både i eller efter skördearbetet. Med ’Lagerstyrning av skörd’får du ett effektivare och lönsammare skördearbete.


    Den första delen av ett nytt driftsledningsverktyg presenteras. En modul som ger möjlighet att spara både arbetstid och kostnader vid fältarbete. Näsgård OPTIMIZER kan användas i fält eller hemma på kontoret för att optimera körningen i fält. Detta baserat på minsta antalet vändningar och optimal körriktning. Som användare anger man endast arbetsbredd samt antal vändtegsdrag.

Och vårt arbete fortsätter. Nu i början av december har vi uppdaterat bl.a. Näsgård MOBILE så att registrering av flera insatstyper i en körning går snabbare och enklare att registrera.

Datalogisk önskar dig och din familj god jul och gott nytt år! Vi ser fram mot ett välfyllt 2020 med er kunder som hörnstenar i allt vi gör.


Datalogisk.se