Kontakta oss på tlf 0415 40025
4 mars, 2016

Näsgård MOBILE

Tänk dig att du har alla dina uppgifter som berör dina insatser i din växtodling med dig överallt. Med Näsgård MOBILE har du alltid tillgång till dina växtodlingsdata oavsett om du använd valfri dator, mobiltelefon eller surfplatta med Internet.

För att du enkelt skall kunna registrera insatser finns ett register med aktuella insatsvaror, utsäde, gödning, växtskyddsmedel mm, från alla leverantörer på den svenska marknaden. Du kan även registrera skörd oavsett om det är till exempel spannmål eller antal ensilagebalar.  

Uppgifter som sprutjournal och mängdsammanställningar går enkelt att skriva ut eller skicka som PDF till en e-post adress.

Flexibel användning

Näsgård MOBILE kan användas på flera sätt:

  • Fristående program

Du registrerar allt direkt i Näsgård MOBILE, både planering och utförda insatser. Inlagda uppgifter i programmet använder du till exempel för att sammanställa areal för respektive gröda, mängder för olika insatsvaror och som vall dagbok, digital sprutjournal eller ekodagbok. Dessutom kan du även se din markkartering. Som grund använder du fält- och kartuppgifter från SAM-Internet, dessa hjälper vi dig att lägga in programmet utan extra kostnad.

  • Tillsammans med Näsgård MARK

Planering av grödor och insatser gör du i Näsgård MARK. Under säsong registreras utförda insatser i Näsgård MOBILE. Efterkalkyler och andra sammanställningar görs sedan i Näsgård MARK. Ändrade uppgifter visas alltid i realtid i båda programmen.

Tillägg som optimerar 

Som med alla våra program, kan du komplettera Näsgård MOBILE med fler funktioner, du betalar helt enkelt bara för det du har behov av.

Om du använder Näsgård MOBILE som digital sprutjournal visas aktuella karensdagar med automatik i sprutjournalsutskriften. Dessutom registreras inloggad persons namn automatisk som utförare i sprutjournalen. Om du väljer till Kemikoll så hjälper programmet dig med användarvillkor för respektive växtskyddsmedel, så som dosering, antal behandlingar, maxdos för aktivsubstans med mera.

I Näsgård MOBILE har du även en ”Minneskarta” om du lägger till modulen Observationer . Då kan du med hjälp av telefonens GPS och kamera logga uppgifter i fält, som exempelvis dränering, problemogräs eller skapa en karta med fasta skyddsavstånd för växtskydds som du kan hänvisa till i sprutjournalen.

Du kan också direkt i din telefon hålla reda på dina lager av insatsvaror och avsalu produkter med tilläggs modulen Lagerstyrning. Då ser du direkt i Näsgård MOBILE till exempel hur mycket gödning du har i kvar i lager eller hur mycket maltkorn som lagrats in i en silo.

 

 

 

 

 

 

 

Datalogisk.se