Kontakta oss på tlf 0415 40025

Så är även detta år snart slut – visste du, att……?

Ännu detta annorlunda år är snart slut och det är tid att summera det gångna året, samtidigt som ett nytt år pockar på uppmärksamhet och planering. Även vi på Datalogisk passar på att göra det i detta brev.

Visste du, att……

Vi på Datalogisk lägger ett stort arbete med att uppdatera Näsgård programmen med de senaste reglerna från myndigheterna samt registerna med nya insatsvaror. Vi uppdaterar även funktionerna i programmet, både stora och små som alla hjälper dig att optimera ditt arbete. Här är ett par exempel på detta som gjorts under 2021:

Du står stark och säker med ”kontroll på aktiv substans”

Kemikoll är nog vår mest uppskattade modul och detta är inte konstigt då inget motsvarande finns på marknaden. Nytt för 2021 var en kontroll på aktiv substans så att total mängd och antal behandlingar för den aktiva substansen inte överskrids även om den finns i olika preparat.

Undgå fel

Om 2 olika växtskyddspreparat har samma aktiva substans, skall dom enkelt förklarat räknas som samma medel. Detta innebär att villkoret för växtskyddspreparat med högst aktiv substans och flest antal behandlingar, även gäller för det andra växtskyddsmedlet som används. Använder du Kemikoll kontrollerar programmet detta så du inte gör fel.  

Datautbyte mellan Näsgård och CLAAS optimerar arbetsflöden

Det är en stor fördel för lantbrukaren att de olika mjukvaruprogrammen som används på gården ”pratar med varandra”. Det är både enklare och mer tidsbesparande att göra uppföljningar och jämförelser när fältdata finns i ett och samma system.

Datalogisk tog tillsammans med CLAAS ett stort steg på vägen. Skördekarteringen från CLAAS-tröskan kan nu laddas ner direkt till Näsgård KARTA.

Läs mer

Och exempel på ”små” nya funktioner som underlättar

Städa i registren. Registerna i Näsgård blir med åren välfyllda och efterhand finns många insatsmedel som inte används. Därför skapade vi funktionen ”städa registren” i Näsgård MARK. Med en knapptryckning göms alla insatsvaror som inte används de senaste 2 skördeåren.

  • Avdriftsreducerad utrustning. Register som enkelt visar avdriftsreduktion för olika fabrikats sprutmunstycke.
  • Enklare att skifta mellan viket års fältkarta som skall visas i Näsgård KARTA  
  • Nya grupper i Näsgård TID, till exempel Externt arbete som underlättar för dig som kör maskinstation.

Och nästa år kommer dessa nyheter

Nja, detta väntar vi med att berätta till senare. Vi kan dock redan säga att flera nya funktioner och möjligheter kommer nästa år.

Vi på Datalogisk önskar dig och din familj en riktigt god jul och ett gott nytt år!

PS. Med tanke på de höga priserna på insatsvaror, men även på avsalu varor, som är nu, vill vi passa på att påminna om funktionen scenarier som finns i Näsgård MARK. Då kan du planera olika strategier i olikan scenarier för att sedan enkelt jämföra dessa. Detta utan att ändra i den aktuella planen.


Datalogisk.se