Kontakta oss på tlf 0415 40025

Datautbyte mellan Näsgård och CLAAS optimerar arbetsflöden!

Det är en stor fördel för lantbrukaren att de olika mjukvaruprogrammen som används på gården ”pratar med varandra”. Det gör arbetsprocessen smidigare och det är både enklare och mer tidsbesparande när fältdata finns i ett och samma system.

Datalogisk tillsammans med CLAAS tar nu ett stort steg på vägen. Skördekarteringen från CLAAS-tröskan kan nu laddas ner direkt till Näsgård KARTA.

Samarbetet mellan Datalogisk och CLAAS om datautbyte innebär att det nu finns en direkt koppling mellan Näsgård och CLAAS Telematics. Det är således möjligt att ladda upp dina fältgränser från Näsgård KARTA – till CLAAS Telematics. Programvaran finns i CLAAS skördetröskor, traktorer och fälthackar.

Inledningsvis är fokus på data-utbyte mellan Näsgård och CLAAS skördetröskor. Detta innebär också att avkastningsdata från skördetröskan kan laddas ner direkt till Näsgård KARTA under och efter skörden. Detta underlättar uppföljningsarbetet.

Precisionsjordbruk med tilldelningskarta

Med avkastningsdata i fältkartan finns det en bra grund för att skapa tilldelningskartor för bland annat utsäde eller gödselgivor dvs. arbeta mer exakt på fältet. Detta är en annan fördel för lantbrukare i användningen av Näsgård KARTA tillsammans med CLAAS Telematics, och på Datalogisk är det en prioritet att hjälpa växtodlare att komma i gång med precisionsodling.

Läs pressmeddelande

Kontakta Caroline Andersson på tel. +46 (0) 73-054 13 49, e-post caroline.andersson@datalogisk.se om du har frågor.

Datalogisk.se