Kontakta oss på tlf 0415 40025

Datalogisk säkrar hållbar odling av höstvete till vodkaproduktion

Tidigare i år kunde vi meddela att Datalogisk och The Absolut Company teckat ett samarbetsavtal.

Som ett led i The Absolut Company gröna profil, skall produktionen av höstvete för tillverkning av vodka belasta miljön så lite som möjligt. Ett steg till detta är att The Absolut Company normalt endast köper in vete från Skånska odlare för att minska transporterna och i slutändan minska på CO2 utsläppen.

Men The Absolut Company går nu ett steg vidare och lantbrukaren skall nu dokumenterar insatser som görs på höstvete fälten i en databas. Detta så att målen att reducera miljö- och klimatpåverkan i odlingen kan följas upp.

Datalogisk är i detta sammanhang ansvariga för att kunna löpande uppdatera information om insatsvaror på marknaden till The Absolut Company databas. Dessutom har en exportfunktion från Näsgård Management direkt till The Absolut Company databas utvecklats.

Efter uppstart, test och implementering av systemet, är The Absolut Company nu klara att presentera den nya teknologiken och arbetsgången för leverantörer, lantbrukare. Det första mötet är den 23 oktober 2018 på Kristianstads Teater, Tivoliparken i Kristianstad. Det andra mötet är den 7 november på samma plats.

 

Läs mer

Lämna ett svar

Datalogisk.se