Kontakta oss på tlf 0415 40025

Spara tid vid sprutning, med hjälp av Näsgård KARTA!

Växtskyddssäsongen har startat Sverige och därmed även registrering av behandlingarna i sprutjournalen, vilket du snabbast gör direkt i fält via Näsgård MOBILE. En av uppgifterna som skall anges i sprutjournalen är fasta skyddsavstånd t.ex. 2 meter skydd mot dräneringsbrunn. Genom att ha en karta med skyddsobjekten, som du hänvisar till, sparar du tid och minskar risken för fel.

Eftersom fasta skyddsavstånd alltid är på samma plats, skapar du enkelt en skyddsavståndskarta i Näsgård KARTA där du ritat in dessa, en gång för alltid. Beskrivning hur du skapar en sådan karta finns här.

Alternativt kan du med hjälp av Näsgård Observationer markera ut skyddsobjekten antingen i fält med hjälp av telefonens GPS eller genom att manuellt markera dessa. Beskrivning finns här hur du gör detta.

När du skapat en skyddsobjektskarta kan du i sprutjournalen framöver ange ”Se kartan” för fasta skyddsavstånd, du kan till och med lägga in detta som ett förval så det alltid automatiskt infogas, vilket sparar tid och minskar risken för att det blir fel i sprutjournalen.

Datalogisk.se