Kontakta oss på tlf 0415 40025

Kemikoll med ny funktion ’kontroll på aktiv substans’

Kemikoll är nog vår mest uppskattade modul och detta är inte konstigt då inget motsvarande finns på marknaden. Nytt för 2021 är en kontroll på aktiv substans så att total mängd och antal behandlingar för den aktiva substansen inte överskrids även om den finns i olika preparat.

Undgå fel

Om 2 olika växtskyddspreparat har samma aktiva substans, skall dom enkelt förklarat räknas som samma medel. Detta innebär att villkoret för ett växtskyddspreparat även gäller för det andra växtskyddsmedlet som används. –’använder du Kemikoll och kontrollfunktionen då undviker du helt enkelt dessa risker och får i stället tid och resurser till att tänka på andra saker, du står stark och säker’ förklarar Caroline Andersson, Datalogisk.

’Med Kemikoll får jag svar på mina frågor pronto!’

Kemikoll används på SONESSON BIALITT AB som drivs av Sofie och Mattias Sonesson. – Med Kemikoll får jag svar på mina frågor pronto, säger Mattias! Jag behöver aldrig fundera eller tveka på ett preparat utan är hela tiden sekunden ifrån ett svar. Det är en enkel kontroll och jag får 100% fakta. Att jag sedan dessutom kan få allt jag har lagt in i programmet snyggt och prydligt sammanställt gör att det är självklart för mig att använda Näsgårds produkter.
Mattias berättar att han inte är ”Tekniska Ture” men att programmet är snabbt och lätt, man får fakta direkt och det finns en fantastisk support.

Kemikoll visar bland annat:

1. Om preparatet är godkänd i grödan vid aktuell tidpunkt.

2. Om mängd per behandling och mängd per år är godkänt.

3. Att antal behandlingar i grödan får utföras med preparatet.

4. Om tid mellan två behandlingar och att karenstiden är ok.

5. Ett varningssystem.

Kemikoll är är också ett uppslagsverk om det aktuella växtskyddsmedlet. Förutom doser, antal behandlingar osv, finns det också för medlets etikett eller produktblad, säkerhetsdatablad samt Kemikalieinspektionens villkor som vi samlar i ett dokument, även UPMA, dispenser och utfasningsinformation. Vidare finns också en direktlänk till preparatet på Kemikalieinspektionens hemsida.

Läs mer

Datalogisk.se